Tuesday, October 21, 2008

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Un blog di cucina molto speciale e Crostata Colombo senza glutine

I am pleased to inform you that he was born a new "Blog de cuisine (it's called just like that) which brings together in one list all the blogs that deal with cooking, but Only here you'll find many interesting categories, insights, curiosity. Are 4 people in charge of the new aggregator (Laura, Martin, Myrtle , Geillis ), but we are all called to make our contribution. So, hurry to sign up and collaborate numerous. Even I, in my small way, I will try to help and to launch initiatives to disclose in qualche modo informazioni sul mondo della celiachia e della cucina senza glutine.
Ed ora la ricettina .

Sabato ho provato a fare la crostata "Colombo", prendendo la ricetta dalla bustina di lievito omonima, la faceva sempre la nonna di mio marito (cuoca strepitosa) e in casa la rimpiangevano da tanto. Naturalmente nella ricetta originale c'รจ la farina doppio 00, utilizzando quella senza glutine ho dovuto ritoccare leggermente le dosi di alcuni ingredienti. Come avrete capito non si tratta di una crostata tradizionale con la frolla classica da preparare e tenere in frigo prima di essere usata. In questo caso si usa il lievito e quindi niente riposo.


Ingredients 700 g. gluten free flour ( Schar )
350 g. 300 grams of sugar
butter 2 eggs and 2 yolks
zest 1 lemon 1 tablespoon baking
Colombo


Prepare pans greased and floured (I used a very tiny and 4). Melt the butter in a saucepan over medium heat. Mix flour, sugar, lemon and yeast, add eggs and butter and mix everything well to form a soft dough and compact. Spread the mixture into baking pan so that it is p ver top half cm. Cover con marmellata, crema o Nutella (io ho usato 2 tipi di marmellata per la crostata e la Nutella per le crostatine ). Decorare con striscioline d'impasto e infornare a 180° per 35 minuti.

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