Tuesday, March 1, 2011

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wrapped scallops with porcini mushrooms

In these winter days in the queue, oscillates between the desire to sea with its freshness and nostalgia for the warmth of a flat mushroom flavor of the forest. I propose this simple recipe for your scallops accompanied by fungi and wrapped in puff pastry, a small gift to put on the table at the beginning of the meal:
Ingredients: scallops 6, 230 g rectangular puff pastry, 1 egg, 4 tablespoons frozen porcini mushrooms, olive oil, white wine, salt, pepper, chives, vegetable stock, 60g fontina.
Procedure: thawed and rinse the flesh of the scallops, thawed and put in the mushrooms, heat a little oil in a saucepan. Dry the clam tagliuzzatelo and put it in the pot, cook for a minute and stir. Add the mushrooms, cut into pieces, stir, sprinkle with white wine and let evaporate. Salt, pepate e fate cucinare per circa 15' aggiungendo di tanto in tanto del brodo vegetale. Fate restringere e lasciate raffreddare. Stendete la pasta sfoglia rettangolare sulla spianatoia, ricavatene 4 rettangoli o quadrati. Distribuite al centro di ogni forma una parte del composto (badate bene che sia a temperatura ambiente altrimenti la sfoglia si scalda e si sfalda) e del formaggio tagliato a cubetti. Chiudete ogni rattangolo/quadrato a forma di fagottino unendo le estremità e facendo in modo che queste aderiscano bene le une alle altre facendo un po' di torsione con le dita per fissarle meglio. Mettete la carta da forno nella vostra teglia da forno, adagiatevi i fagottini e spennellate con il rosso d'uovo. Mettete in forno a 170° per 20' circa.

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